Yoga en fietsen, een ideale combinatie

Heb je met fietsen wel eens last van je schouders, nek of rug? Of voelt je lichaam stijf na het fietsen?
Yoga is, net als bij veel andere sporten, een fijne aanvulling! Yoga maakt je bewuster van je lichaam en ademhaling, verbetert je lichaamshouding en vergroot je flexibiliteit.

Zelf fiets ik ook graag. Tijdens een tocht betrap ik mezelf er wel eens op dat ik bijvoorbeeld te veel spanning creëer in mijn nek en schouders. Door yoga ben ik mij sneller bewust van bepaalde spanningen in mijn lichaam en kan ik tijdens het fietsen beter o.a. mijn nek en schouders ontspannen.
Yoga is de verbinding tussen lichaam en geest door middel van ademhaling. Het leren van goede ademhalingstechnieken op de yoga mat leveren je ook voordeel op tijdens de fietstraining. Door bewust te zijn van je ademhaling kun je je hartslag positief beïnvloeden en hierdoor sneller herstellen.

Fiets jij regelmatig lange afstanden? Het rekken van de spieren die je intensief gebruikt tijdens het fietsen, o.a. je hamstrings en quadriceps, bevordert je herstel, voorkomt blessures en verbetert je performance.
Naast herstel en ontspanning kun je met yoga ook kracht opbouwen zodat je lichaam zichzelf beter kan ondersteunen. Een sterke core voorkomt rugklachten en verbetert je ademhaling.
Yoga als extra onderdeel na elke fietstraining en je zit de volgende keer weer relaxter op de fiets!.