Meer flexibiliteit in het bekkengebied en de heupen

Bij de meeste mensen zijn dit de gebieden waar men de meeste weerstand voelt. Dit komt onder andere doordat we veel tijd zittend besteden en dat zorgt ervoor dat veel van onze spieren rondom het bekken en de heupen korter en minder soepel zijn.
Je bekken is het centrum en de basis vanuit waar de rest van je lichaam beweegt. Niet alleen fysiek gezien zijn je bekken en je heupen belangrijk, maar ook emotioneel gezien. Je heupen zijn een flinke stress-opslagplaats. Je slaat namelijk veel emoties op in dit gebied. De emoties kunnen voor zowel fysieke als mentale blokkades in je lichaam zorgen.
Yoga Heupopeners kunnen helpen om deze blokkades in bepaalde plekken van dit gebied weer op te heffen, maar vaak voelen deze houdingen in het begin oncomfortabel. Dit komt mede door de opgeslagen emoties in dit gebied. Daarnaast helpen heupopeners je naar een meer ontspannen zithouding en daarom meer gemak in de meditatie zit; kleermakerszit, halve lotus of lotushouding.
Let op: ga nooit zonder voorbereiding en warming-up voluit de heupen stretchen. Yoga Heupopeners dien je te doen met aandacht, geduld en onder goede begeleiding van de yoga ademhaling. Doe de oefeningen met aandacht en ga niet over je eigen grenzen.
Via de volgende link vind je een korte serie heupopeners om thuis mee aan de slag te gaan. Voor iedereen die mijn lessen volgen zijn de meeste houdingen bekend.
Link: Serie heupopeners