Lesrooster

Bekijk hier het yoga lesrooster van de YogaHoeve.

Plan een moment voor jezelf en kom langs bij de YogaHoeve.
Wij hanteren bewust per les een kleine groepsgrootte. Wees er tijdig bij om een les te reserveren via onderstaande knop ‘deze les boeken’.

Woensdag

TijdBeschikbaarheidDocentAanmelden
09.00 – 10.00 uurReserveer nu een les via 'deze les boeken'.KarlijnDeze les boeken

Vrijdag

TijdBeschikbaarheidDocentAanmelden
09.30 – 10.30 uurReserveer nu een les via 'deze les boeken'. KarlijnDeze les boeken
Privéles is mogelijk in overleg. Stuur een bericht aan info@deyogahoeve.nl of bel 0648012188.

Vakantieperiode

De YogaHoeve volgt de schoolvakanties.

Uitleg yogales

De basis in de lessen is Alignment Based Hatha Yoga. De yogalessen zijn een goede manier om gezond, bewust en verantwoord met beweging en ademhaling bezig te zijn, om je balans & houding te verbeteren (zowel innerlijk als fysiek) en ook om sterker en leniger te worden.
In de yogales ervaar je verschillende ademhalingsoefeningen (pranayama), lichaamshoudingen (asana’s) en sluiten we af met een ontspanning. Gedurende 4-6 weken wordt een yogaserie lesgegeven waarbij de focus vaak op een bepaald thema en/ of een deel van het lichaam ligt. Hierdoor krijg je de tijd om alle houdingen tot je te nemen en middels je ademhaling de ontspanning te ervaren in het hier en nu.

Het is voor iedereen geschikt: jong en oud, wel of geen ervaring! Voor yoga hoef je niet lenig te zijn. Tijdens de lessen worden er verschillende varianten van een oefening aangeboden. Er wordt in kleine groepen (max 7 personen) lesgegeven in een sfeervolle ruimte. Met warm weer biedt de tuin een ideale gelegenheid voor yogales in de buitenlucht.

Beoefenen van yoga gaat net als in het echte leven om grenzen bewaken, verleggen en op de juiste manier te blijven ademen in minder prettige of stressvolle situaties. Yoga is een manier om uit je hoofd en in je lijf te komen en de juiste balans te vinden tussen in- en ontspanning.

Wat moet ik aan, wat neem ik mee ?
Comfortabele kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Neem een handdoek mee als je makkelijk transpireert. Yoga is op blote voeten, neem eventueel sokken mee voor einde van de les.

Eten en drinken?
Probeer minimaal 1 uur van te voren niet te eten. Drinken tijdens de yogales raden wij af. Het drinken van water tijdens de yogales koelt het lichaam af. Zorg dat je gedurende de dag, zeker na een yogales, genoeg drinkt. Liefst water.

Moet ik een eigen yogamat meenemen?
Er zijn matten in de studio maar je mag ook je eigen mat meenemen. In de studio staan spullen om je mat schoon te maken na gebruik.

 

 

-De YogaHoeve-
Locatie de YogaHoeve Onnen
in de landelijke omgeving van Haren, Glimmen, Noordlaren, Zuidlaren, Groningen