Fit en Vitaal (blijven)

Nu het corona virus heerst en ons leven allemaal sterk kan beïnvloeden, is aandacht voor een goede gezondheid nog belangrijker. Een optimale weerstand is essentieel met o.a. gezond en gevarieerd eten, voldoende slaap, ontspanning en regelmatige beweging.
Naast yoga kunnen ademtechnieken ook helpend hierin zijn. Ze zorgen ervoor dat je afvalstoffen beter afvoert, dat je meer energie hebt en beter kunt ontspannen. En meer ontspanning zorgt er weer voor dat je sneller herstelt en je beter voelt. Start de dag fit en vitaal met behulp van de diverse ademhalingstechnieken. Kijk onderaan de pagina voor de video’s.

Zoals je wellicht al in een yogales hebt kunnen ervaren, geeft meditatie ons innerlijke rust, eenheid en vrede. Meditatie heeft een gunstige invloed op je hartritme, bloeddruk, ademhaling en stofwisseling. Je ademhaling wordt trager en je zuurstofgebruik daalt, wat weer een positief effect heeft op je lichaam en geest.

Regelmatig bewust bezig zijn met ademhaling, meditatie en yoga is een goed fundament om fit en vitaal te blijven. Als je jouw lichaam en geest voldoende aandacht geeft en goed voor jezelf te zorgt, kun je met nog meer energie en liefde er voor de ander kan zijn.

In deze drukke maatschappij hebben we vaak het gevoel dat we te weinig tijd hebben. Met onderstaande ‘start van de dag’ wil ik een voorbeeld met je delen hoe je ademhaling, meditatie en yoga kunt integreren in je dagritme.
Heb je weinig tijd, plan dan maximaal 15 minuten in de ochtend. Je begint de dag met meer energie en ontspanning!

Start van de dag:
1) Start met een ademhalingstechniek 1 tot 3 ronden: bv fit en vitaal-, Bhastrika- of de Nadi Sodhana ademhaling (zie video’s: link)
2) Korte meditatie: sluit je ogen, adem 5 x rustig door neus volledig in (buik, flanken, borst) en langzaam door neus weer uit, focus je vervolgens op het punt tussen je wenkbrauwen en blijf daar 1-3 minuten. Sluit af met 3 keer uitspreken van een positieve intentie aan jezelf.
3) Yoga: je kunt zelf een paar yoga oefeningen doen of onder begeleiding via de online video’s.
Weinig tijd? Check de 12 minutes yoga video: link.