Hormoonyoga

Hormoonyoga is aan te raden voor iedere vrouw. Jong en oud.
De dynamische Fusionhormoonyogaserie van Sylvia Mullaart, gebaseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodrigues, is een fijne serie die zorgt voor energie, kracht en ontspanning.

Door de drie pijlers in de hormoonyoga –dynamische yoga oefeningen, Bhastrika ademhaling en Energiegeleiding – komt er balans in de werking van de hormonen waardoor klachten bij regelmatige beoefening kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen en je lekkerder in je vel zit.

Hormoonyoga heeft effect op je hele lichaam en is in het bijzonder gericht op de hormoonklieren die de hormoonhuishouding voor je regelen. Denk hierbij aan de hypofyse, schildklier, bijschildklier, eierstokken en bijnieren. Met Hormoonyoga bevorder je de doorbloeding naar deze hormoonklieren.

Voor wie kan Hormoonyoga een uitkomst bieden?

 • PMS klachten;
 • (vervroegde) overgangsklachten, zoals opvliegers, slapeloze nachten, nachtelijk zweten,
  blaasontstekingen, stijve gewrichten, gewichtstoename, verandering in vitaliteit van haren, nagels en huid, hoofdpijn en migraine;
 • na bevalling om herstel van de hormoonbalans te ondersteunen;
 • verstoorde hormoonbalans door burnout klachten;
 • stemmingswisselingen;
 • PCOS;
 • libido verlies;
 • andere hormonale klachten.

Als je geen klachten hebt, is hormoonyoga ook heel fijn en zinvol omdat het de vitaliteit en kracht vergroot.

Interesse?

Je kunt individueel of met een eigen samengestelde groep kennismaken met Hormoonyoga. Een kennismakingsworkshop duurt 2 uur en kost €130,- per workshop tot maximaal 6 personen.
Mail de YogaHoeve (info@deyogahoeve.nl) voor meer informatie en het plannen van een afspraak.

Wil je balans in de werking van je hormonen waardoor klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen dan kun je, nadat je de workshop hebt gevolgd, deelnemen aan het online/ offline Hormoonyoga programma.

Met het Hormoonyoga programma krijg je:

 • een Ebook met uitleg over Hormoonyoga;
 • ondersteuning met behulp van online video’s.
 • een privé hormoon yogales;

Je leert de serie in de kennismakingsworkshop.  Vervolgens krijg je toegang tot online video’s om regelmatig thuis goed te kunnen oefenen voor minimaal 2 maanden. Je kunt, na oefening, de serie in 20-30 minuten doen.
Mensen hebben zeker 40 dagen nodig voor het aanwennen van nieuw gedrag. Zo lang duurt het om een nieuw ‘pad’ aan te leggen in onze hersenen en zo ook onze hormonen. Na ongeveer twee maanden (oftewel 40 x oefenen) kun je de serie 1-2 x per week doen.

Het Hormoonyoga programma kun je starten nadat je een kennismakingsworkshop hebt gevolgd.

Heb je belangstelling voor Hormoonyoga? Stuur een emailbericht aan info@deyogahoeve.nl zodat ik je verder kan informeren.

De investering in jezelf met het hormoonyoga programma (na volgen van de workshop) is €110,- inclusief privéles en €45,- exclusief privéles.

Ervaringsverhaal

Al een fiks aantal jaren zitten hormonen mij dwars in verband met PCOS, daarbij kwamen de overgang en fibromyalgie om de hoek en was alles weer flink in war. Via Karlijn van de YogaHoeve leerde ik Hormoonyoga kennen en het leek mij zeer de moeite waard dit te proberen.
De oefeningen van de Hormoonyoga zijn makkelijk te volgen via de online video’s van de YogaHoeve (na dit een paar keer te hebben gedaan in de Yogahoeve, om de juiste houdingen en ademhaling te leren).
Mijn lichaam wordt soepeler en ik begin de dag met meer energie, het is enorm goed voor mijn humeur. De Hormoonyoga doet meer voor mijn lichaam en geest dan ik verwacht had. Ik zou het iedereen die onverklaarbare klachten, stemmingswisselingen, overgangsklachten etc. heeft aanraden Homroonyoga te proberen.

 

 

-Hormoon yoga Noord Nederland-
Locatie de YogaHoeve Onnen
in de landelijke omgeving van Haren, Glimmen, Noordlaren, Zuidlaren, Groningen